Alle forløb foregår pt. online grundet covid-lockdown
De seneste nyheder fra KomDigital om projektet og begivenheder i den digitale verden.
KomDigital deltog i september på Teknologipagtens symposium “Digital opkvalificering i SMV’erne”. På baggrund heraf kommer Teknologipagten med en række anbefalinger.
Ved at tilmelde jer til projektet kan I opkvalificere jeres kompetencer i ny teknologi og samtidig arbejde med en opgave i virksomheden, som I gerne vil være bedre til. Prosa har netop skrevet en artikel om vores særlige måde at arbejde med læring i teams på. I kan læse artiklen her:
Erfaringer og resultater fra pilotforløbene i KomDigital
Mindre virksomheder har svært ved at finde tid til at komme helt med på den digitale omstilling. Sådan lyder det fra Sofie Rasmussen, der er projektleder på KomDigital, på DTU, i artiklen “Løft af digitale kompetencer”, skrevet af Carsten Rasmussen, under emnet Finans.
Læs artiklen fra Business Inside Technology, og bliv klogere på KomDigital ifm. DTU High Tech Summit
Hør tre vidt forskellige virksomheder fortælle om deres oplevelse efter et forløb med KomDigital
Johnny Noisen, Udviklingsdirektør, Nethire, fortæller om, hvad virksomheden har fået ud af at være med i KomDigital forløbet.
Se videoen her
Kirsten Fog, Head of Department, Nordea Kredit, fortæller også om, hvad virksomheden har fået ud af at være med i KomDigital forløbet.
Se videoen her
Jeppe Sigfusson, Head of Architecture & Technology, VP SECURITIES A/S, fortæller også om, hvad virksomheden har fået ud af at være med i KomDigital forløbet.
Se videoen her
Hør mere om KomDigitals bud på fremtidens efteruddannelse ift. teknologisk læring i virksomheder
KomDigital var selvfølgelig med da der blev afholdt Folkemøde på Bornholm i Allinge, i uge 24.
På Folkemødet delte KomDigital sit bud på fremtidens efteruddannelse inden for digitalisering og industri 4.0 og havde inviteret et panel af specialister som hver især bidrog med deres perspektiv.
Panelet bestod af KomDigitals partnere:
Her fik publikum mulighed for at reflektere over KomDigital kernefindings, samt fremtidens efteruddannelse, med følgende omdrejningspunkter:
Hvad efterspørger ledere og medarbejdere?
Hvad kræver det af ledere, medarbejdere og uddannelsesinstitutioner?
Hvilke dilemmaer opstår?
Derudover blev der taget fat om problemstillinger vedrørende; kunstig intelligens, motivation for SMV’er, den traditionelle tilgang til efteruddannelse, samt vigtigheden i at alle medarbejdere i organisationen er med for at læringen forankres optimalt.
Se den direkte streaming fra Folkemødet her:
https://www.youtube.com/watch?v=QFMo1h2hSgI
eller hør debatten som podcast her: https://soundcloud.com/user-398859613/komdigital-et-bud-pa-fremtidens-efteruddannelse
Læs om det gennemgående budskab fra ATV’s temamøde som blev afholdt i samarbejde med KomDigital
Find din indre guldgraver- og iværksættermentalitet frem, når du som produktionsvirksomhed skal skabe forretning gennem brug af data. Det var et gennemgående budskab fra ATV’s temamøde, som ATV’s temagruppe for fremtidens produktion og ATV’s Digitale Vismænd afholdt den 23. maj 2019 i samarbejde med Digital Hub Denmark og DTU Kom Digital.
https://atv.dk/artikler/artikel/produktionsvirksomheder-skal-vaere-guldgravere
Kunstig intelligens, AI. Denne konference ser nærmere på gode, bæredygtige business cases med AI.
Fremtidens virksomhed er baseret på kunstig intelligens, machine learning og deep learning. Det skaber en langt højere grad af intelligens og automatisering i den digitale virksomhed og kan være afgørende for både produktudviklingen og driften af den eksisterende forretning.
Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er nemlig i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på.
Der er mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens.
Hvordan håndterer man eksempelvis medarbejderes frygt for at blive overflødige? Hvordan passer den kunstige intelligens ind i virksomhedens overordnede strategi? Og hvilke konkrete teknologier og platforme er det, der giver mest mening for netop din virksomhed at satse på?
Konkrete cases og brugsscenarier
På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.
Vi tager udgangspunkt i konkrete cases, der viser, hvordan kunstig intelligens, machine learning og deep learning bringer danske virksomheder ind i fremtiden.
På konferencen møder du førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere.
I fællesskab skal vi forstå mulighederne og perspektiverne i den AI-revolution, der netop nu er i fuld gang.
Mere info og tilmelding her
Analytics, BI og big data
En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Uanset om vi kalder det BI, analytics eller noget helt tredje, er der tale om et it-område i en rivende udvikling.
Data-mængderne vokser og vokser, og samtidig er data blevet det nye ‘guld’ i de fleste virksomheder. Man kan dog først for alvor realisere værdien af data, når man indsamler, håndterer og analyserer data på den optimale måde.
Antallet af datakilder og mængden af data vokser, og det samme gør mulighederne for at træffe de rette beslutninger ved hjælp af data-analyser. Analyserne skal leveres hurtigt og gerne i realtid, og selve softwareløsningen skal være grafisk flot, brugervenlig og tilgængelig på alle platforme.
På dette Computerworld-event kan du møde en række eksperter inden for BI, analytics og big data. De giver dig et indblik i de nyeste teknologiske muligheder, gode råd til din strategi og de forretningsmæssige overvejelser.
KomDigital er et projekt, der skal øge små og mellemstore virksomheders kompetencer.
IT-Branchen støtter projektet KomDigital, der skal styrke de digitale kompetencer hos SMV’erne i hovedstadsregionen.
Flere virksomheder bør tage de næste skridt op af digitaliseringsstigen.
I Jyllandsposten kan man læse denne artikel af Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef, DI
Vi står måske foran en teknologisk revolution, der vil ændre fundamentalt på vores samfund.
Her kan man blive klogere på den fjerde industrielle revolution.
Esben Østergaarder er nyt medlem i det nye såkaldte Disruption-råd.
Hardware og software-robotter kommer til at forandre det danske arbejdsmarked drastisk, men det bliver ikke nødvendigvis til det værre.
“Når virksomhederne begynder at bruge vores robotter er det ganske vist sådan, at de konkrete arbejdsopgaver som robotterne overtager, forsvinder fra menneskehænder, men til gengæld vokser den samlede forretning, og virksomhederne ender med at ansætte flere folk,” siger Esben Østergaard, der er stifter af den danske robot-succes Universal Robots
Læs mere i artiklen fra Computerworld her
I dette debatoplæg sætter Tænketanken Mandag Morgen fokus på, hvordan vi imødekommer omstillingen til Industri 4.0.
Opstart af pilotforløb
KomDigitaler netop gået ind i fase 3. Fase 1 (konsolidering og vidensopbygning) og fase 2 (udvikling af kompetencekoncept) er succesfuldt gennemført. Nu starter fase 3, hvor projektet begynder at gennemføre pilotforløb i udvalgte virksomheder.
KomDigital er pt. ved at opstarte 5 pilotforløb, hvis formål er at udforske og udforme digitale kompetenceløft særligt til SMV’er i Region Hovedstaden. Pilotprojekterne fordeler sig inden for 5 forskellige områder: Finans, Robotteknologi, Big Data, Sundhedsplatformen samt Håndværk & Industri.
Fordelt over disse 5 brancher inviteres 2-3 virksomheder pr. branche til at deltage i en co-creation proces over perioden oktober 2018 til maj 2019.
Kompetenceløftet er baseret på et struktureret forløb, der bygges op omkring teambaseret læring, hvor både ledelse og nøglemedarbejdere indgår i forløbet (4-5 medarbejdere).
Det enkelte pilotforløb udvikles og tovholdes af en arbejdsgruppegruppe bestående af et tværfagligt snit af projektets partnere, der sammen med den enkelte virksomhed afsøger dennes ”digitale” problemstilling og behov for kompetenceløft. Derefter stykkes et uddannelses- og procesforløb sammen til virksomheden, der gennemføres med løbende feedback og justering.
Efter pilotforløbenes gennemførelse vil de enkelte forløb blive evalueret og justeret i efteråret 2019 samt anvendt i forbindelse med kompetenceløft i 50 SMV’ere i perioden 2020 til 2021.